Biografije

Trio LUR, Rea, Lucija i Ursa.

Trio LUR osnovan je 2011. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u sklopu predmeta komorne glazbe pod vodstvom prof. Ljerke Očić, a surađivao je i s prof. Pavlom Mašićem. Studentice su kroz svoj rad, druženje i glazbu pronašle zajednički interes za komornu glazbu pretežito baroknog razdoblja, a njihova glazbena radoznalost proteže se i do repertoara kasnijih razdoblja. Na programu trija su skladbe pisane za flautu, glas te orgulje ili čembalo, iz pera Vivaldija, Purcella, Händela, Bacha, Bajamontija i drugih. Trio LUR do sada je nastupio u sklopu koncerata Muzičke akademije, na akademskom ciklusu „Virtuoso“ te se publici predstavio recitalima u Zagrebu, Splitu, Trogiru, Omišu, na Šolti, Rabu, Braču i Čiovu, a 2014. godine u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici održao je koncerte u Svečanoj dvorani Instituta za sakralnu glazbu u Rimu te u Bazilici della Misercordia u Sant'Elpidiju a Mare prilikom kulturno-diplomatskih odnosa između Hrvatske i Italije u projektu ''Omaggio a Pietro Nachini''. Iste godine nagrađen je od Grada Trogira za nastup na Trogirskom kulturnom ljetu i doprinos kulturi. 2016. godine u suradnji s moskovskom udrugom De boni arte i Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Moskvi trio je održao uskrsni koncert u Katoličkoj katedrali Blažene Djevice Marije u Moskvi te koncerte na Kavkazu - u dvorani Filharmonije u Pjatigorsku i Jesentuki. Iste godine trio je održao uspješne koncerte u Parizu - u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Parizu, upravom centralne pariške crkve Saint Madeleine, franjevačkim samostanom Le Chapelle des Franciscains te udruženjem AMCA, Trio LUR održao je koncert u znamenitoj pariškoj crkvi Saint Madeleine te u franjevačkoj crkvi Le Chapelle des Franciscains. Trio također promovira rad hrvatskih kompozitora te se stoga zalaže za izvođenje kompozicija hrvatskih suvremenih skladatelja u domovini i u inozemstvu. Do sada je imao priliku praizvesti kompoziciju Prosim bratja verne duše Ivana Josipa Skendera te Vokaliza Ante Knešaureka prilikom koncerata u Rusiji i u Parizu.

Osnovno glazbeno obrazovanje završila je 2002. u GŠ Zlatka Balokovića na odjelu za glasovir u razredu Arijane Lukić - Spaventi, prof. Maturirala je pjevanje u Glazbenoj školi Pavla Markovca u razredu mr. art. Nataše Šurine 2008. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirala je pedagoško – izvođački smjer na odsjeku za pjevanje 2013. u klasi prof. Snježane Bujanović - Stanislav. Od 2011. godine članica je zagrebačkog oratorijskog zbora Cantores Sancti Marci s kojim je nastupila kao solistica u djelima Magnificat J. S. Bacha i Te Deum M. A. Charpentiera.

Svoja prva pjevačka iskustva stječe u zboru Zvjezdice s kojima je imala solističkih nastupa uključujući i Djevojački zbor GŠ Pavla Markovca. Sudjelovala je na hrvatskim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa te je pohađala seminare profesora pjevanja kao što su Ana-Marie, Gerhard Zeller, Olivera Miljaković i Norma Enns. Kao studentica diplomskog studija nastupila je u HNK u Zagrebu, tumačeći kratku ulogu jednog od Edelknaben-a u operi Lohengrin R.Wagnera te je surađivala s vokalnim sastavom Antiphonus. Nakon diplome sudjelovala je u projektu Don Giovanni u sklopu zbora, koji se odvijao u Weikersheimu (Njemačka) u organizaciji Jeunesses Musicales Deutschland te je dobila stipendiju za ISA Masterklasse Gesang kojeg je pohađala u Beču u klasi KS Edith Lienbacher. Trenutno pohađa Masterstudium Gesang na Uni. Mozarteum Salzburg u klasi prof. Andreasa Macca, surađuje sa Salzburger Bachchorom te vodi crkveni zbor u Hrvatskoj katoličkoj župi bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu.

U organizaciji HDGPP–a osvojila je II. nagradu na državnom natjecanju u Dubrovniku 2011. te I. nagradu 2012. godine na međunarodnom natjecanju „Bruna Špiler“ u Crnoj Gori.

Maturirala je u Glazbenoj školi Pavla Markovca 2008. u klasi prof. Nevenke Preiss, te u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu 2009., a magistrirala je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Renate Penezić 2013. god. Kao Erasmus studentica imala je priliku studirati na glazbenoj školi Franz Liszt u Weimaru u klasi profesora Ulf – Dietera Schaaffa i Benjamina Plaga. Za vrijeme studija redovito je sudjelovala na različitim koncertima, događajima, projektima i natječanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Tako je sudjelovala na glazbenim ciklusima i festivalima kao što su: ciklus Virtuoso, Off road festival, Salon Očić, Umjetnički događaji u Hrvatskom Društvu Književnika, Darko Lukić Tribina, Mladi za mlade, Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj, Pablo Casals festival i seminar i dr.

Također je osvojila nekoliko nagrada na međunarodnim i državnim natjecanjima: prve nagrade na natjecanju Euritmia u Povolettu i Hrvatskim državnim natjecanjima solista i komorne glazbe, zlatnu nagradu na Svirèl natjecanju u Štanjelu te četvrtu nagradu na natjecanju Flavtistra u Kopru. Redovito je sudjelovala na brojnim seminarima poznatih flautista kao što su Andrea Oliva, András Adorján, János Balint, Michael Kofler, Julien Beaudiment, Sophie Cherrier, Walter Auer, Gudrun Hinze, Nathalie Rozat, Benoit Fromanger i drugi.

Kao solistica je nastupila uz orkestar zagrebačke Muzičke akademije te Zagrebačku filharmoniju, a ostvarila je suradnju s Euro Young Classic orkestrom u Berlinu, Zagrebačkom filharmonijom, Hrvatskim komornim orkestrom, Hrvatskim narodnim kazalištem te je svirala u akademskim simfonijskim projektima Muzičke akademije u Zagrebu i Visoke glazbene škole Franz Liszt u Weimaru.

2017. dobila je diplomu specijalizacije, završivši stručno usavršavanje u klasi prof. Andree Olive i prof. Maurizija Valentinija u Imoli, Italija.

Trenutno je honorarno zaposlena u orkestru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu te se bavi pedagoškim radom u Glazbenoj školi u Novskoj.

Istovremeno završava Opću gimnaziju ˝Ivan Lucić˝ u Trogiru te srednju Glazbenu školu Josipa Hatzea u Splitu u klasi prof. Erme Sotirove, smjer orgulje i teoretski odsjek. Godine 2008. upisuje studij orgulja u klasi prof. Marija Penzara na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Na regionalnom natjecanju HDGPP-a u Zagrebu 2007. osvaja prvu nagradu te drugu nagradu na državnoj razini, a 2011. drugu nagradu na Državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji.

Tijekom studijskog boravka u Zagrebu orguljašica je u župi sv. Petra apostola gdje ravna djevojačkim zborom “Kefa”. Surađivala je sa Simfonijskim orkestrom HRT-a i Zagrebačkom filharmonijom u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ , nastupila je u Muzeju suvremene umjetnosti u sklopu 50. Muzičkog bienalla u Zagrebu zbog čega je i nagrađena "Posebnom rektorovom nagradom" te je nastupala na akademskim ciklusima „Virtuoso“, kao čembalist i orguljaš i kao solistica uz Brass ansambl Muzičke akademije, na natjecanju „Ferdo Livadić” na Samoborskim glazbenim jesenima, u „Salonu Očić” u izravnom prijenosu hrvatskog radija, u zagrebačkoj katedrali na Međunarodnom festivalu „Sonores organi” te na Međunarodnom orguljskom ciklusu u Ljubljani. Članica je Zagrebačkog orkestra mladih i akademskog trija LUR.

Godine 2012. upisuje diplomski studij na Muzičkoj akademiji u Stuttgartu (Njemačka) u sklopu stipendiranog programa Erasmus u klasi prof. Bernharda Haasa te Jona Laukvika. Od 2013. god nastavlja svoj studij na Muzičkoj akademiji u Leipzigu u klasi prof. Stefana Engelsa.

Aktivno pohađa razne seminare (Michel Bouvard, Christoph Bossert, Jon Laukvik, Bernahard Haas, Aline Zylberajch, Pavao Mašić, Ante Knešaurek, Tomaž Sevšek Šramel, Margarete Hürholz, Jean Gillou, Ludger Lohmann ) i nastupa na orguljskim smotrama i koncertima u zemlji i inozemstvu.