Rea Alaburić (Zagreb, 1987.)

Rea Alaburić (Zagreb, 1987.)

Osnovno glazbeno obrazovanje završila je 2002. u GŠ Zlatka Balokovića na odjelu za glasovir u razredu Arijane Lukić - Spaventi, prof. Maturirala je pjevanje u Glazbenoj školi Pavla Markovca u razredu mr. art. Nataše Šurine 2008. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirala je pedagoško – izvođački smjer na odsjeku za pjevanje 2013. u klasi prof. Snježane Bujanović - Stanislav. Od 2011. godine članica je zagrebačkog oratorijskog zbora Cantores Sancti Marci s kojim je nastupila kao solistica u djelima Magnificat J. S. Bacha i Te Deum M. A. Charpentiera.

Svoja prva pjevačka iskustva stječe u zboru Zvjezdice s kojima je imala solističkih nastupa uključujući i Djevojački zbor GŠ Pavla Markovca. Sudjelovala je na hrvatskim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa te je pohađala seminare profesora pjevanja kao što su Ana-Marie, Gerhard Zeller, Olivera Miljaković i Norma Enns. Kao studentica diplomskog studija nastupila je u HNK u Zagrebu, tumačeći kratku ulogu jednog od Edelknaben-a u operi Lohengrin R.Wagnera te je surađivala s vokalnim sastavom Antiphonus. Nakon diplome sudjelovala je u projektu Don Giovanni u sklopu zbora, koji se odvijao u Weikersheimu (Njemačka) u organizaciji Jeunesses Musicales Deutschland te je dobila stipendiju za ISA Masterklasse Gesang kojeg je pohađala u Beču u klasi KS Edith Lienbacher. Trenutno pohađa Masterstudium Gesang na Uni. Mozarteum Salzburg u klasi prof. Andreasa Macca, surađuje sa Salzburger Bachchorom te vodi crkveni zbor u Hrvatskoj katoličkoj župi bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu.

U organizaciji HDGPP–a osvojila je II. nagradu na državnom natjecanju u Dubrovniku 2011. te I. nagradu 2012. godine na međunarodnom natjecanju „Bruna Špiler“ u Crnoj Gori.