Rašeljka Lucija Petrač (Zagreb, 1990.)

Rašeljka Lucija Petrač (Zagreb, 1990.)

Maturirala je u Glazbenoj školi Pavla Markovca 2008. u klasi prof. Nevenke Preiss, te u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu 2009., a magistrirala je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Renate Penezić 2013. god. Kao Erasmus studentica imala je priliku studirati na glazbenoj školi Franz Liszt u Weimaru u klasi profesora Ulf – Dietera Schaaffa i Benjamina Plaga. Za vrijeme studija redovito je sudjelovala na različitim koncertima, događajima, projektima i natječanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Tako je sudjelovala na glazbenim ciklusima i festivalima kao što su: ciklus Virtuoso, Off road festival, Salon Očić, Umjetnički događaji u Hrvatskom Društvu Književnika, Darko Lukić Tribina, Mladi za mlade, Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj, Pablo Casals festival i seminar i dr.

Također je osvojila nekoliko nagrada na međunarodnim i državnim natjecanjima: prve nagrade na natjecanju Euritmia u Povolettu i Hrvatskim državnim natjecanjima solista i komorne glazbe, zlatnu nagradu na Svirèl natjecanju u Štanjelu te četvrtu nagradu na natjecanju Flavtistra u Kopru. Redovito je sudjelovala na brojnim seminarima poznatih flautista kao što su Andrea Oliva, András Adorján, János Balint, Michael Kofler, Julien Beaudiment, Sophie Cherrier, Walter Auer, Gudrun Hinze, Nathalie Rozat, Benoit Fromanger i drugi.

Kao solistica je nastupila uz orkestar zagrebačke Muzičke akademije te Zagrebačku filharmoniju, a ostvarila je suradnju s Euro Young Classic orkestrom u Berlinu, Zagrebačkom filharmonijom, Hrvatskim komornim orkestrom, Hrvatskim narodnim kazalištem te je svirala u akademskim simfonijskim projektima Muzičke akademije u Zagrebu i Visoke glazbene škole Franz Liszt u Weimaru.

2017. dobila je diplomu specijalizacije, završivši stručno usavršavanje u klasi prof. Andree Olive i prof. Maurizija Valentinija u Imoli, Italija.

Trenutno je honorarno zaposlena u orkestru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu te se bavi pedagoškim radom u Glazbenoj školi u Novskoj.